A szőlőt 2014 szeptemberében szüretelték a délkeleti, meszes talajú dűlőkről (pl.: Spiegel) és a hűvösebb nyugati lejtőkről (Steinberg). A szőlőt teljes érettségének időszakában szedték le, majd kíméletesen préselték.
Az erjesztés rozsdamentes acéltartályokban történt. A következő tavasszal az alapbort palackokba töltötték és itt zajlott le a második erjedés. A fiatal pezsgőt legalább 50 hónapig tartották seprőn.
Illatában összetett, megjelennek benne a friss alma, a virágnektár és az érett lime aromái, pörkölt mandulás és pirított briósos jegyekkel. Ízében a zöld alma dominál, melyet élénk savak és sűrű komplexitás kísér. Feszes és élénk pezsgő, hosszan tartó lecsengéssel.
Gasztronómiában tengeri ételekhez, halakhoz, tapasokhoz és szárnyasokhoz ajánljuk.
Savtartalom: 7,7g/l
Értékelések:
Falstaff 96/100