A szőlőt a pezsgő előállításához szeptemberben szüretelték. A Brut Rosé három fő vörös fajtából készült. 40% Pinot Noirt, 30% Zweigeltet és 30% Szent Lőrincet tartalmaz, melyek számos dűlőről származnak, elsősorban meszes talajú délkeleti lejtőkről, amelyek melegséget és frissességet adnak a bornak.
Az alapbort palackozzák és kb. 18-24 hónapig tartják seprőn, azután a degorzsálás következik az érlelőpincében. Utána néhány csepp expedíciós likőr (dosage) után a kész pezsgő tovább ért.
Világos lazacszínű, vöröses-aranysárgás tükröződéssel. Frissítő gyümölcsös, fűszeres aromával rendelkezik. Az erdei szamóca és cseresznye mellett megjelennek a citrusos és karamellás, illetve élesztős jegyek, amiket az elegáns savak és ásványos ízvilág hoz egyensúlyba. Kifejezetten harmónikus tétel.
A pezsgő jól párosítható különböző elő- illetve főételekkel is. Pl.: osztrigához, tapas tálhoz, halhoz, baromfihoz. Emellett a desszertek mellett is megállja a helyét. A sajtok pedig kihozzák a pezsgő sokoldalúságát.
Savtartalom: 7g/l Maradékcukor-tartalom: 8g/l
Értékelések:
Robert Parker 92/100