A Käferberg 310-345 méterrel a tengerszint felett található 30 hektáros, dél-keleti fekvésű, agyagos, homokos, üledékes talajjal rendelkező dűlő. A szőlőt használt 300 literes osztrák tölgyfahordóba teszik és csak utána kerül át 2500 literes nagy fahordókba.
A dűlő Erste Lage besorolású, amely egy elsőosztályú, kiemelkedő területek megjelölésére szolgáló kategória. A besorolási szabályok pontosan meghatározzák a valóban a legjobb terroirral rendelkező parcellákat, a telepíthető szőlőfajtákat és a borok ízvilágát is.
A tétel bio bor. Világos sárgás színű, sokrétű, izgalmas illatot és ízjegyeket visel magán. Seprős, szénás, citrusos, de ánizs, gyömbér és némi gyógynövényesség is feltűnik a korty végén. Ásványos, hosszú lecsengéssel és nagyon komoly érlelési potenciállal rendelkezik.
Gasztronómiában ideális egzotikus ételekhez, de libához, kacsához, sőt borjúmájhoz is bátran ajánljuk.
Savtartalom: 6g/l
Értékelések:
James Suckling 96/100
Falstaff 94/100