Ez a tétel bio bor. A Lamm dűlőről származik a szőlő, mely egy 215-285 méter magasan fekvő, különleges 40 hektáros terület. Itt meszes, löszös talajtakaró található az agyagos, iszapköves altalajon. A Heiligenstein keleti oldalán található déli irányultsággal, így az egyik legmelegebb dűlő.
A dűlő Erste Lage besorolású, amely egy elsőosztályú, kiemelkedő területek megjelölésére szolgáló kategória. A besorolási szabályok pontosan meghatározzák a valóban a legjobb terroirral rendelkező parcellákat, a telepíthető szőlőfajtákat és a borok ízvilágát is.
Épp emiatt a szőlő itt nagyon érett, koncentrált formáját mutatja, a zöldveltelini tipikus termőterülete. November végi, botrytis mentes szüret volt, minimális seprőn tartással, de mindenképp elkerülve a túlzott teltséget, erőteljességet.
A bor 2-3 éves 300 literes tölgy és részben új akác hordókban erjedt, majd részben 2500 literes nagy tölgy és akáchordókban érlelődött a következő év augusztus végéig.
Toast-os, seprős, fehér virágos illat, almás, zöld diós, fűszeres, ásványos ízek és sós lecsengés jellemzi. Nagyon szépen, hosszan eltartható, szuper potenciállal rendelkezik.
Gasztronómiában borjúmájhoz, sültekhez, kacsa és liba ételekhez, ázsiai konyhához, halakhoz, cheddar és közepesen érlelt kecskesajtokhoz is szenzációsan passzol.
Savtartalom: 6,4g/l
Értékelések:
James Suckling 95/100
Fastaff 96/100