A Heiligenstein dűlő Európa egyik legizgalmasabb, 36 hektáros, déli, dél-keleti fekvésű rajnai rizlinges területe, amiből 12 hektár a Bründlmayer pincészethez tartozik. 230-345 méter magasan találhatók az ültetvények, ahol vegyesen Guyot és Lyra módszerrel is dolgoznak. Az Alte Reben (öregtőkés) tételek 50-75 éves tőkékről érkező szőlőkből készülnek, a koncentráció már itt tetten érhető.
A dűlő Erste Lage besorolású, amely egy elsőosztályú, kiemelkedő területek megjelölésére szolgáló kategória. A besorolási szabályok pontosan meghatározzák a valóban a legjobb terroirral rendelkező parcellákat, a telepíthető szőlőfajtákat és a borok ízvilágát is.
A fermentáció a rozsdamentes acéltartályban 15-20 °C-on megy végbe. Az erjesztés vége felé a bort a finomseprővel együtt 2500 literes fahordóban érlelik tovább a nyári palackozásig.
A bor közepes sárgás színű ezüst tükröződéssel. Illatában gazdag, egzotikus sárga gyümölcsök, ananász, friss narancshéj, sárgadinnye valamint halványan felsejlik egykis tejcsokoládé is. Komplex, szilárd textúra. Ízében a fehérhúsú gyümölcsök édességét jól kiegészíti az ásványosságnak köszönhető lágy sósság. Letisztult, harmónikus, elegáns tétel, hosszú érési potenciállal.
Gasztronómiában szárnyasok, borjú, sertés, kacsa mellé ajánljuk, valamint ázsiai ételekkel is jól párosítható.
Savtartalom: 7,9g/l
Értékelések:
James Suckling 95/100
Robert Parker 94/100
Gault&Millau 19,5/20
A La Carte 98/100