A Steinmassl mintegy 50 hektáros 240-340 méter magasságban elterülő, dél-keleti dűlő. Gneisz, csillámpala talajjal rendelkezik, ahol a szőlők egy része Lyra művelés alatt áll.
A dűlő Erste Lage besorolású, amely egy elsőosztályú, kiemelkedő területek megjelölésére szolgáló kategória. A besorolási szabályok pontosan meghatározzák a valóban a legjobb terroirral rendelkező parcellákat, a telepíthető szőlőfajtákat és a borok ízvilágát is.
A bor ragyogó sárgászöld színű, illatában citrusok, csonthéjas gyümölcsök, mezei virágok, zöldfűszerek. Ízben frissen gyümölcsös, zöldalma, egres, őszibarack, enyhén fűszeres, elegáns szép vonalvezetés, gyönyörű egyensúly, ásványos lecsengéssel. A szép savak fantasztikusan megtartják a bort, 10+ évben mérhető az érlelési potenciál.
Gasztronómiában tengeri halakhoz, füstölt, grillezett halételekhez, csirkéhez, kacsához és az ázsiai konyhához is bátran ajánljuk.
Savtartalom: 7,9g/l
Értékelések:
James Suckling 94/100
Falstaff 92/100