A termés a Spitzer Graben teraszos szőlőültetvényekről származik. A Waldviertel felől érkező áramlatok által befolyásolt hűvös éghajlat hat leginkább az itteni, Wachau legnyugatibb részén található borok stílusára. A szőlőt főként köves, gneiszes, részben márványos talajokon termesztik.
A 2021-es évjáratot meglehetősen hideg tavasz és hűvös nyár kísérte, amely a termés késői érésfejlődéséhez vezetett. Azonban az őszi napsütés, a kevés csapadék és a hűvös éjszakák lehetővé tették a szőlő tökéletes érését. Így ebben az évben olyan karakteres borok születhettek, melyek kiemelkednek eleganciájukkal és mélységükkel. Az évjárat esetében a kézi szüret és a hosszú macerációs időszak után a mustot spontán erjesztették márvány- és gránithordókban. Majd a 12 hónapos finomseprőn történő érlelést követően a bort szüretlenűl és derítetlenül, kis mennyiségű kén hozzáadásával palackozták.
A bor illatában nyílt, markáns fűszeresség dominál. Ízében meszes jelleg köszön vissza, a szájban pedig a tömör kortyot hosszú lecsengés követi.
Sokoldalú ételkísérő. Gasztronómiában hagyományos osztrák, mediterrán és ázsiai ételekhez is bátran ajánljuk.
Savtartalom: 6,3g/l Maradékcukor tartalom: 1,2g/l
Értékelések:
Robert Parker 92/100
Falstaff 93-95/100
Vinaria 93-95/100