A szőlő meredek, 60 éves teraszos szőlőültetvényekről származik, alacsony gneisz tartalmú talajról és magas tengerszint feletti magasságról.
A Müller Thurgau szőlőfajta, más néven Rivaner, Németországból származik, és a rizling és a gutedel keresztezése.
Az egykor Ausztria második legjelentősebb szőlőfajtájának számító szőlőfajta ma már elsősorban csak Alsó-Ausztriában és Burgenlandban található meg.
Ennek a bornak a szőlőültetvényeit természetes módon művelik. A szőlőt október elején kézzel szüretelték, termésátlaga 4500 kg/ha volt. A macerálási időszak után spontán betontojásban erjedt és szűrtelenül és kén hozzáadása nélkül palackozták.
Közepesen zöldessárga színű. Illatában nyitott, ízében intenzív citrusos jegyek, kamilla, érett birsalma, némi mandula, pisztácia, dió valamint egykis füstös fűszerességgel válik teljessé. Rendkívül összetett, elegáns, nagyon élénkítő savszerkezettel, kellemes fűszerességgel és hosszan tartó lecsengéssel.
Gasztronómiába könnyű, de aromás előételekhez vagy párolt halhoz ajánljuk.
Savtartalom: 6,1g/l
Maradékcukor tartalom: 2,8g/l
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10°C