Wachau régióban a Spitz dűlő legalább olyan híres, mint a Bruck, vagy Setzberg. A szőlőt kézzel szedik a teraszos műveléső északra vezető völgyben. Az extrém meredekség, a hűvös klíma, a gneisz talaj kifejezetten meghatározó az itteni szőlőkből készült borok esetében.
A bor élénk zöldessárga színű, komplex illatokkal rendelkezik, sárga alma, elegáns citrusosság, dió, mogyoró, mandula az élénk savak, frissesség mellé. 12%-os alkoholtartalmával közepes testű Federspiel besorolást nyert. A bor egy része spontán erjedésen ment át, nagy fahordóban érlelték. 7,1 g/l savkészletéhez 1,7 g/l-es maradék cukor társul.
Kifejezetten ajánljuk fehér és disznó húsok mellé, érlelt sajtokkal. A bor 3-5 éves palackos érlelésben is remek arcát mutatja.