Az amfórás rizling szőlője teraszos szőlőültetvényekről származik. Az egyedülálló pannon klíma és a kopár primőr sziklatalaj együttes hatása fedezhető fel a borban.
A 2020-as évjárat tiszta, friss és gyümölcsös borokat eredményezett, annak ellenére, hogy a szüreti mennyiségek alacsonyak voltak. Az év szárazan és melegen kezdődött, nyáron pedig egymás váltották fel a naposabb és a csapadékosabb időszakok, mígnem augusztus végén szörnyű jégeső sújtotta Wachaut. Különösen emiatt, az ilyen évjáratokban fontos a kézi szüretelés és gondos válogatás. A must a szüretet követően amforában körülbelül öt hétig spontán erjedt, majd újabb öt hónapig héjon tartották. Ezt követően a bort óvatosan lefejtették, a maradékot pedig hidroprésben, kézzel kipréselték.
Intenzív, átható illat jellemzi, melyben keveredik a méhviasz, a mézédes dinnye és a trópusi gyümölcsök. Ízében komplex és sűrű, finom tanninos jegyekkel, élénk savakkal, a csonthéjas gyümölcsök és a keserű csokoládé árnyalataival.
Gasztronómiában halételekhez, mediterrán és indiai konyhához ajánljuk.
Savtartalom: 6,5g/l Maradékcukor tartalom: 1,9g/l
Értékelés:
Vinaria 93-95/100
Falstaff 91/100