Méthode traditionelle, Vintage 2019
A 2019-es évben a hideg április és május meglehetősen késői betakarítást jelzett előre, de a nagyon meleg június szinte teljesen kompenzálta a késést. Július és augusztus meleg volt, a szeptemberi szép időjárás pedig lehetővé tette a szőlőszedést egészen októberig. A 2019-es év nagyon jó termést hozott. A pezsgőt 36 hónapon keresztül tartották seprőn. Analitikájában 5,34 g/l savkészlethez 0,9 g/l maradékcukor társul.
A pezsgő halvány aranysárga színű. A buborékok kicsik, finomak. Illatban visszafogott, még mindig nagyon fiatalos. Érkezik a zöld alma, fehér virágok enyhén élesztős jegyekkel. Szájban nagyon száraz, az eddigi legszárazabb évjárat, élénk savtartalommal. Hozza a kenyérhéjat, pörkölt mogyorót, brióst és réti virágokat is ad a tételhez. Nagyon precíz és tiszta blanc de blancs minőséget mutat.
Gasztronómiában a Furmint Brut remek aperitif, és tökéletesen passzol a frissen felszolgált tenger gyümölcseihez, pácolt húshoz, füstölt pisztránghoz vagy lazachoz.
Értékelés: Decanter 2023, ezüst medál 93 pont