Méthode traditionelle, Vintage 2013
A szőlő a Vajgen dűlőből érkezik, a pezsgő két szőlőfajtából áll, arányaiban: Chardonnay 70% Pinot Noir 30%. 72 hónapot tartották seprőn palackozás előtt.
A 2013-as évjárat későn indult, majd augusztus elején történelmi magas hőmérséklet érte az ültetvényeket. A szeptember meglehetősen hűvös és csapadékos volt, ami friss savakat, mérsékelt alkoholtartalmat, klasszikus évjáratot eredményezett. Analitikájában 6,97 g/l savkészlethez 7,4 g/l maradékcukor társul.
Halvány citromsárga színnel, apró buborékkal, élénk pezsgéssel érkezik elénk a pezsgő. Illatban közepesen intenzív, kifinomult. Pörkölt mandula, mogyoró, érett sárga alma és finom fűszerek jegyeit találjuk az italban. Idővel szépen kinyílik, és komplex élményt biztosít. Ízében nagyon száraz, élénk, magas savtartalommal. A hosszú érlelésnek köszönhetően finom és olajos az állaga, kellemes lekerekítéssel és hosszú lecsengéssel. Elegáns, intenzív pezsgő.
Bár éveket töltött a seprőn, még mindig remek aperitif és kiválóan lehet párosítani, legyen ez kagyló, hal, homár, lazac, pisztráng, vagy sushi akár.