Dukay
Megismerve a hely történetét, mindenki számára egy elfeledett világ tárul fel. Szerémség területe már az ókori Róma virágzó tartománya volt, Sirmium a Pannónia provincia részéhez tartozott. Marcus Aurelius Probus, római császár itt engedélyezte először, hogy Itálián kívül is szőlőt termesszenek. A középkorban az egyik legjelentősebb szőlő- és bortermő terület volt, Európa szerte ismerték a Szerémi vármegyét és borait.
A történelmi viszontagságokat követően a borvidék széttagozódott, a határokat átrajzolták, de a természeti adottságai megmaradtak. Dr. Dukay Krisztián pincészetének küldetése, hogy újra megismertesse és megszerettesse a közönséggel a szerémségi borokat. A Szerémségben található szőlők a magyarkanizsai feldolgozó pincében kerülnek érlelésre, tehát igazi vajdasági borokról beszélünk. 2007 óta dolgoznak a területen, 2010 óta palackoznak és 2020 óta dolgoznak együtt Kúcs Gyula borásszal.
A borászat termőterülete jelenleg 5,5 hektárt számlál. A terület talaja a pinot noir alatt vörös agyagos, kevés lösszel. A többi részen foltokban kavicsos, mészköves, de márga és kevés pala is található. A pincészet jelenleg az alábbi szőlőfajtákból készít borokat: furmint, szerémi zöld, chardonnay, illetve kadarka, pinot noir, merlot, cabernet franc