A Gaisberg dűlő Erste Lage besorolású, a Langenlois Heiligenstein meghosszabbításában 330 méter magasságban terül el, löszös talaj uralja. A szelektált szőlő mindössze 6 hónapig és nagy tölgyfahordóban érlelődött, így a fa hatás nem járta át, megőrizte könnyedségét, de erősödött az eltarthatósága, teltsége.
A bor sárgás színnel, sárgaalma, leheletnyi mangó, méz illattal és ízzel nyit. Borsosság, barckos és a végén sós ásványos jegyek egészítik ki. Klasszikus zöldveltelini, mely már krémes textúrájú, testes tétel hosszú lecsengéssel.
Remekül passzol főtt marhához, klasszikus bécsi konyhához. 5,9 g/l savkészlettel és 2,7 g/l maradék cukorral csodásan gömbölyű, jól érlelhető.
Értékelések:
James Sukcling 95/100 pont
Wine Enthusiast 96/100 pont
Falstaff 95/100 pont