Lamm: Heiligenstein délkeleti részén található, a régió egyik legmelegebb szőlőskertje. A dűlő a nevét a talajról kapta "Loam" vagy "Laam" vagyis agyag. A magasabban fekvő területeken egészen a Heiligensteinig homokkő, vulkanikus kőzet és iszap is kiegészíti az agyagot. A terroir ezen összjátéka valamint a déli lejtő különleges mikroklímája teszi lehetővé, hogy többrétegű, elegáns Grüner Veltelinerek készüljenek.
A maceráció után a tétel spontán erjedt és kis fahordókban érlelték valamint 6 hónapig seprűn is tartották. A palackozás 2022 augusztusában történt.
Közepes sárgás-zöld színű, ezüstös tükröződéssel. Illatában sárga körte jegyek keverdnek a friss réti gyógynövény jegyekkel, amit halványan kiegészít csipetnyi mangó, papaja és virág méz. Ízében zamatos, elegáns, kellemes gyümölcsös édesség, sárga trópusi gyümölcs árnyalatok. Élénk savasság, lecsengésben fűszeres aromák sejlenek fel füstös aláfestéssel és hosszú lecsengéssel.
Gasztronómiába jól párosítható marha- és bárány ételekhez.
Analitikája is harmonikus, 5,8g/l savtartalommal és 2,3g/l maradékcukorral.