Stangl: dél felé néző medence, amely a Wechselberg folytatását képezi. A terroir vályogos, löszös, homokos valamint meszkő mentes agyagból áll, amit a vas vegyületek sárgás-barnára színeznek. A talaj rétegei gyorsan átmelegszenek és kiválóan tárolják a hőt.
A szőlőt 10 órán keresztül fermentálták, az aromák fokozásának érdekében. Hideg erjesztés, majd 4 hónapon át seprőn tartással érlelték egészen a februári palackozásig.
A bor közép sárga színű. Illatában egy igazi gyümölcskosarat fedezhetünk fel: körte, alma, egres, ringló, mangó, kiegészülve halvány gyógynövényes jegyekkel. Ízvilágában is a gyümölcsöké lesz a főszerep. Elképesztően mély, sok oldalú, lédús, kristálytiszta aromajegyek bontakoznak ki.
Gasztronómiában kagyló és osztriga mellé ajánljuk valamint az ázsiai konyhával is jól párosítható.
A 6,3 g/l savkészlethez 4,3g/l maradékcukor társul.