A legjobb dűlőkről származó szőlőszemek kerülnek a tételbe többszörös ellenőrzés után. Az erjesztés 18 napig zajlik, nagy 5500 literes fahordókban 24-28 °C-on. Ezt a 12 hónapos érlelés követi, ami többnyire 500 l-es használt fahordókban megy végbe. Palackozás után még egy évig hagyják pihenni a tételeket és csak utána hozzák forgalomba.
Sötét rubin vörös színű ibolya tükröződésekkel. Illatában eleinte füstös, fűszeres jegyek jelennek meg utána viszont a meggybefőtt és a szeder aromáié lesz a főszerep, végül pedig halvány ibolya és fehérbors jegyek bukkannak elő. Ízében az érett cseresznye ízvilága jól párosul egy csipetnyi fűszereséggel, a bársonyos tannin szerkezettel. A lezárást pedig kellemes ásványosság hatja át. Teltsége ellenére ez a tétel mégis finom és elegáns.
Gasztronómiába a vöröshúsból készült ételek mellé ajánljuk.
Savtartalom: 5,6g/l
Maradékcukor tartalom: 1,0g/l