A szüret kézzel történt különböző szőlőültetvényekről, de főleg Leithakalk (Lajtamészkő) összetételű terroiról. A szőlőt nagyon korán, a teljes fiziológiai érés előtt szedték le, a savasság és a fűszeres aromák megőrzése érdekében. Hűvös acéltartályokban 16–19 Celsius fokon erjesztették, így bíztosítva a gyümölcsesség dominanciáját. Ezután 5 hónapig seprőn tartották, hogy így alakuljon ki a bor végleges szerkezete valamint a hosszabb eltarthatóság érdekében is.
Világos szalmasárga színű. Illatában friss, pikáns gyümölcsösség dominál. Ízében visszaköszön a jól megszokott fajtajellegesség vagyis a fehér húsú gyümölcsök, körte, birs és lecsengésben felsejlik a fűszeresség, a jól ismert borsosság keveredve az élénk, ropogós savakkal.
Gasztronómiában jól párosítható meleg- és hideg előételekkel, sült csirkével és Bécsi szelettel is.
Savtartalom: 6,9g/l
Maradékcukor tartalom: 1,1g/l
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8°C