Estoras = Esterházy
A szüret kézzel történt különböző szőlőültetvényekről, de főleg a Leithakalk (Lajtamészkő) összetételű terroiról.
A vörösborok esetében, ahogy itt a zweigeltnél is a szőlőt meglehetősen hidegen erjesztették acéltartályban 20-26°C-on, hogy kíméljék a friss gyümölcsöt. 9 nap után a cefrét préselték, így kevesebb tannin mosódott ki és ennek eredménye, hogy a gyümölcsösségen maradt a hangsúly. Az érlelés 70%-a 9hónapig 500 literes használt fahordóban, míg a maradék 30%-a acéltartályban ment végbe. Utána a harmónia érdekében 6 hónapig acéltartályban pihentették.
Intenzív rubin vörös színű, ibolya visszaverődéssel. Illatában fekete cseresznye és erdei szamóca dominál kiegészülve egy kis halvány virágos jegyekkel. Kóstolás során bársonyos sav szerkezet párosul a lágy tanninnal, valamint illatából visszaköszönnek a cseresznye jegyek megfűszerezve étcsokoládé aromákkal. Lecsengése hosszú és gyümölcsös.
Gasztronómiába pörköltek-, gulyás-, de párolt húsok mellé is ajánljuk.
Savtartalom: 5,5g/l
Maradékcukor tartalom: 1,0g/l
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 15-18°C