A Gertberg Pinot Noir biobor. Az Umriss dűlőtől északra, a legmagasabban fekvő dűlő 180-190m magasságban, állandó széljárással, ásványos, nem túl vastag barna erdei altalajjal és átlagban 21 éves tőkékkel. Így a tőkéket nem terhelik túl, koncentrált, érett alapanyagból dolgoznak. Spontán erjesztés nyitott kádban, 2-3 napon keresztüli maceráció, majd 60% acéltartály és 40% új barrique hordós érlelés a folyamat.
A bor sötét gránátvörös szín, illatában tipikus Pinot Noir gyümölcsösség és földesség, fűszeres árnyalatok, kis virágosság, ízében pikáns, de elegáns savszerkezet, érett piros erdei gyümölcsök, málna, szeder, hosszú lecsengéssel, komoly potenciállal.
Gasztronómiában bátran ajánljuk vastagabb húsokhoz, bárányhoz is.