Ez a tétel biobor, a pincészet biodinamikus módszer szerint gazdálkodik. A Schlossberg délnyugati fekvésű terület, löszös, homokos talajjal. A szőlő 220 méter magasról és átlag 40 év korú tőkékről érkezik.
Ragyogó zöldes arany szín, illatában friss zöldfűszerek, érett alma, kis sárgadinnyével, egy árnyalatnyi dohánnyal, ízben erőteljes, vaskos textúrával, szép savszerkezettel, sárga húsú gyümülcsökkel, komplex bor komoly érlelési potenciállal.
A használt módszerek közül néhány: tehéntrágya bika szarvba töltve és elásva, ezzel a szőlő érését, a növény növekedését segítik elő. Kamilla és zsurló teával a talaj és növény immunrendszerének erősítése. Komposzt újratöltés két évente, hogy megmaradjon a talaj komplexitása és vitalitása. Metszés, canopy managment a fogyó hold időszakában. A bor 5,4 g/l savkészlettel és 1,5 g/l maradékcukorral rendelkezik.
Értékelések
James Suckling 100/92p
Gault Millau 20/18p
Falstaff 100/94p