Fritsch pincészet Bio Pét Nat-ja 50% Riesling és 50% Gelber Muskateller házasításából készült. A tétel illatában friss, virágos, kicsit bodzás. Ízében a friss lédús fehér húsú gyümölcsök dominálnak, mint például barack, sárga alma, valamint ízvilágában is visszaköszön a bodza.
Jól behűtve igazi könnyű teraszos ital, aperitifként, halak mellé bátran ajánljuk a gyümölcsözönt.
A pezsgő 7g/l savkészlettel és 7,6g /l maradékcukorral rendelkezik.
AJánlott fogyasztási hőmérséklet 8-10 °C.
Mi is az a pet nat? A Pétillant Naturel rövidítése. A bort még azelőtt palackozzák, lezárják, hogy az első erjedés teljesen végbemenne, így a cukor alkohollá bomlásának melléktermékeként megjelenő szén-dioxid a palackban marad. A klasszikus pezsgőkészítés degorzsálása (amikor leszedik róla az összegyűlt seprőt) helyett pedig a pét-nat esetében a seprő is a palackban található, jó esetben finoman, elegánsan. Lehet pet-nat-ot is jól értelmezhetően tisztán, kerek ízekkel készíteni, a borász nagyszerűségét dícséri, amikor sikerül, hiszen kizárólag a palackozás előtti folyamatokba (szüret, fajták, élesztők, stb) tud belenyúlni.