Ez egy bio tétel, a pincészet biodinamikus módszerek szerint gazdálkodik. A 280-300 méter magasan lévő dél-keleti területek löszös altalajjal bírnak. A kézi szüret során 60%-ban Zweigelt, 20-20% Cabernet Sauvignon és Merlot kerül a borba. Spontán erjedt acéltartályban, szűretlenül került a palackba.
Harapnivaló piros gyümölcsök. Illatban és ízben is kifejezetten szomjoltó, meggyes, ribizlis, szamócás vonal, kerüli a gejl tetszelgést.
Mi is az a pet nat? A Pétillant Naturel rövidítése. A bort még azelőtt palackozzák, lezárják, hogy az első erjedés teljesen végbemenne, így a cukor alkohollá bomlásának melléktermékeként megjelenő szén-dioxid a palackban marad. A klasszikus pezsgőkészítés degorzsálása (amikor leszedik róla az összegyűlt seprőt) helyett pedig a pét-nat esetében a seprő is a palackban található, jó esetben finoman, elegánsan. Lehet pet-nat-ot is jól értelmezhetően tisztán, kerek ízekkel készíteni, a borász nagyszerűségét dícséri, amikor sikerül, hiszen kizárólag a palackozás előtti folyamatokba (szüret, fajták, élesztők, stb) tud belenyúlni.
A biodinamikus módszerek közül néhány: tehéntrágya bika szarvba töltve és elásva, ezzel a szőlő érését, a növény növekedését segítik elő. Kamilla és zsurló teával a talaj és növény immunrendszerének erősítése. Komposzt újratöltés két évente, hogy megmaradjon a talaj komplexitása és vitalitása. Metszés, canopy managment a fogyó hold időszakában.
Jól behűtve igazi nyári teraszos ital, aperitifként, halak mellé bátran ajánljuk a gyümölcsözönt. AJánlott fogyasztási hőmérséklet 8-10 °C.