Fischer, Josef
A borászatot először 1898-ban említik egy dokumentumban és azóta is a pincészet székhelye a wachaui Rossatzban található, amely a Duna déli oldalán fekszik. A hagyományok megőrzése és a modernitás nagyon fontos szerepet játszik a családban. Ifj. Joseph Fischer az 5. generáció, aki irányítja a szőlőskertet. Tapasztalatát a világ számos országában szerezte. Járt Németországban, Új-Zélandon, Ausztráliában és Dél-Afrikában is.
A közel 9,5 hektáros területen csak fehér bort készítenek, Grüner Veltlinert (70%), Rieslinget (25%) és Muskatellert (5%). A területek Rossatzbachtól (Dürnstein kilátással) a nyugati Rührsdorfig terjednek. A terroir sokszínűségének köszönhetően különböző stílusú borok készülnek. Keletre Steiger és Frauenweingärten szőlőültetvényeiről testes, gyümölcsös borokat állítanak elő, míg a kopár ősi talajjal rendelkező Kirnberg, Kreuzberg és Zanzl területekről ásványokban gazdag koncentrált tételeket készítenek.
Természetesen a borász csak egészséges, érett szőlőt dolgozz fel és azt vallja, hogy elegáns, gyümölcsös, ásványos és jó érlelési potenciállal rendelkező borok előfeltétele a spontán erjedés és a finom élesztővel való lehető leghosszabb érintkezés.
Id. Josef Fischer (Huchen-Pepi) 1980-as évek óta tenyészti a védett Huchen (Dunai Galóca) hal fajtát a ház kertjében, ami visszaköszön a korábbi palackok címkéjén.