Fritsch
Az új évezredben bort készíteni Karl Fritsch szerint csak úgy lehet, ha az ember a hagyományokra támaszkodva, a múltban szerzett tudást a mai viszonyokra adaptálva, a legmodernebb technológiai ismereteket a korábbi tapasztalatokkal ötvözve hoz létre valami egyedit és utánozhatatlant.
A borászat 25 hektár területen gazdálkodik, melynek mintegy kétharmadán fehérborokat, azon belül is legfőképp Grüner Veltlinert és Rizlinget termelnek. Wagram vidéke különösen a Grüner Veltlinernek nyújt ideális termőhelyet, a klimatikus és talajviszonyok különleges környezetet biztosítanak a fajtának.
Karl Fritsch elismert borász személyiségnek számít a régióban, nem utolsó sorban innovatív természetének és határokat nem ismerő tenni akarásának köszönhetően. 2006-tól kezdődően állt át a pincészet biodinamikus működésre, a természet és erőforrásainak megőrzése kulcskérdés a borászat mindennapi életében.