Ez a tétel bio narancsbor. A kézzel szüretelt szőlő 14 napon át 1500 literes fakádban erjedt. Préselés után 9 hónapon át finom seprőn érlelődött, majd szűrés nélkül, minimális kénnel lett palackozva.
Ez a chardonnay nagyon komplex, ahogy a talaj is, ahonnan érkezik. Kavics, mészkő, barna talajjal, lehetnyi homokos, agyagos benyúlásokkal. Feszes, tartalmas, ásványos, savkészlete 5,7 g/l melyhez 1 g/l maradékcukor társul.
Az A La Carte kiemelkedő 94 ponttal díjazta a bort, példaértékű, ahogy a neve is utal rá!
A narancsbor az ősi, még grúz eljárásmód végeredményét jelöli. Fehér szőlőből készül a bor és ilyenkor a magokat, szőlő héját is érintkezésben tartják a musttal hosszabb időn keresztül. Ettől az érintéskezéstől, héjon áztatástól kap narancsos, borostyános színezetet a bor. Minél hosszabb időn keresztül zajlik a héjon, kocsánnyal együtt történő erjedés, annál markánsabb szín, illat és ízvilág jön létre, egyre erősödő tannin tartalommal.