Ez a tétel bio narancsbor. A szőlőt a hűvös Goldberg dűlőről (2008-ban ültetve) szedték és valóban, klasszikus módon lábbal taposták:) majd 6 órás héjon áztatás és 3 órás finom préselés után a tétel 15%-t 500 literes hordóban, 85%-t acéltartályban hagyták erjedni. Palackozásig végig finom seprőn tartották.
A bor színe sárga, zöldes reflexekkel. Csonthéjasok, finom hordó jegyek a háttérben, virágos komponensek, ásányos ízek és illatok. A borász akár 10 éves eltarthatóságot is prognosztizál. Analitikájában is egyensúlyos, 5,4 g/l savhoz, 1 g/l maradékcukor került.
A Falstaff kiemelkedő 93 ponttal díjazta a bort!
A narancsbor az ősi, még grúz eljárásmód végeredményét jelöli. Fehér szőlőből készül a bor és ilyenkor a magokat, szőlő héját is érintkezésben tartják a musttal hosszabb időn keresztül. Ettől az érintéskezéstől, héjon áztatástól kap narancsos, borostyános színezetet a bor. Minél hosszabb időn keresztül zajlik a héjon, kocsánnyal együtt történő erjedés, annál markánsabb szín, illat és ízvilág jön létre, egyre erősödő tannin tartalommal.