Rendelj házhoz kényelmesen, egyszerűen a COLOR Webshopból!

Kérdésed van? Írj nekünk!

 

GSELLMANN Zu Tisch Weiss narancsbor
GSELLMANN Zu Tisch Weiss narancsbor
5 990 Ft

GSELLMANN Zu Tisch Weiss narancsbor

Ez a tétel bio narancsbor. A fehér cuvee 31% Scheurebe, 30% Weissburgunder, 16% Sauvignon Blanc, 16% Neuburger, 7% Traminer szőlőfajtákból áll össze, melyeket kézi szedéssel szüreteltek. A talaj homokos, agyagos, mészköves benyúlásokkal. A tételek egy része spontán hordóban és acéltartályban, a Sauvignon Blanc és a Scheurebe 10 napig a seprőn erjedt. A különböző tételek a szüretet követő tavaszon egyesültek (assamblage) és palackozásig finom seprőn érlelődtek. Szűretlenül, minimális kénnel került palackba a bor. Az analitikája egyensúlyos, 5 g/l savhoz 1,3 g/l maradékcukor tartozik. A bor elnevezésével (Zu Tisch) is arra utal a borász, hogy a cuvee önmagában egy jó beszélgetéshez, vagy épp étkezéshez ülteti közös asztalhoz a barátokat, fogyasztókat. A narancsbor az ősi, még grúz eljárásmód végeredményét jelöli. Fehér szőlőből készül a bor és ilyenkor a magokat, szőlő héját is érintkezésben tartják a musttal hosszabb időn keresztül. Ettől az érintéskezéstől, héjon áztatástól kap narancsos, borostyános színezetet a bor. Minél hosszabb időn keresztül zajlik a héjon, kocsánnyal együtt történő erjedés, annál markánsabb szín, illat és ízvilág jön létre, egyre erősödő tannin tartalommal.
Évjárat
2 020
5 990 Ft
Adatok
Kategória
Száraz fehérbor
Ország
Ausztria
Borvidék
Fertő tó
Borászat
Gsellmann
Technika
Spontán hordóban és acéltartályban, a Sauvignon Blanc és a Scheurebe 10 napig a seprőn erjedt. A különböző tételek a szüretet követő tavaszon egyesültek (assamblage) és palackozásig finom seprőn érlelődtek. Szűretlenül, minimális kénnel palackozták
Alkohol
12
Kiszerelés
0.75
Biodinamikus bor
igen
Szőlőfajták
fehér cuvee 31% scheurebe, 30% weissburgunder, 16% sauvignon blanc, 16% neuburger, 7% traminer
Cikkszám
termek_518
Tömeg
1,5 kg/palack
Hasonló termékek