Gesellmann
A Gesellmann birtokot először 1719-ben említi írásos dokumentum. Azóta sok-sok generáció tett azért, hogy az összegyűjtött tudás nem merüljön feledésbe, hanem modern technológiával kiegészülve mindig megújulásra képes legyen.
Az 50 hektár területen bio gazdálkodást folytató borászat nem az egész világpiacot kívánja meghódítani, de a világ minden táján talál borbarátokat, akiket limitált mennyiségű borokkal elláthat. A Gesellmann pincészetnél elsősorban a hazai fajtákat részesítik előnyben. Ebben élen jár az ’’Opus Eximium’’ (1988 óta minden évben) fantázianévre hallgató cuvée, amely Kékfrankos, Zweigelt és St. Laurent házasításával készül. 2005 óta készül Hochberc néven egy Kékfrankos, amely finom eleganciájával megmutatja a borász, a fajta és a vidék együttlélegzését. A ’’Bela Rex’’ (1992 óta minden évben) névre hallgató házasítással a borász azt is megmutatja, hogy nemzetközi fajtákból is gyönyörű, komplex borok készülhetnek a régióban, ebben az esetben Merlot és Cabernet Sauvignon felhasználásával.