Hannes Sabathi izgalmas kísérlete. Sauvignon Blanc az amfórákban. Ezt a különlegességet az ínyenceknek, "vájtnyelvű" fogyasztók számára készítette, akik szeretik ha valami eltér a szokásostól. Az ízvilág egyedülálló, jól definiált tanninokkal. Sok sommellier értékeli ezt a természetes bort, még akkor is, ha ez nem is a közkedvelt ízvilágot képviseli.
A Kranachberg térség legjobb szőlőiből készített tétel 8 hónapon keresztül grúz amfórában erjesztették. A bort ezután további 18 hónapig tölgyfahordóban érlelték, mielőtt szűrés- valamint szulfit hozáadása nélkül palackozták.
A Kranachberg dűlőn található szőlőterület a 18. század óta a család tulajdonában áll. 500 méteres magasság, porózus meszes, homokos, kavicsos altalaj, ami sós ásványosságot ad a boroknak.
Gasztronómiában ázsiai- és afrikai konyha mellé is ajánljuk.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-13°C