Traisental régió különböző parcelláiról származnak a szőlők 5-80 éves tőkékről. Érett szemeket válogattak össze, melyek 6 órán át voltak héjon áztatva, majd acéltartályokban erjesztették és 3 hónapig finom seprőn tartották az alapanyagot.
Színében középzöld sárgás színek, érezhető borsosság az illatban, mellyel a tipikus zöldveltelinit formázza meg a bor. Ízében gyógynövényes, sárga húsú gyümölcsök jelennek meg. Sűrű, komplex tétel remek eltarhatósággal, palackos érlelési lehetőséggel.
Gasztronómiában kifejezetten javasoljuk halakhoz, pisztráng és lazac méltő társa lehet, illetve nagyon passzol az ázsiai konyhához. Analitikájában 6,8 g/l sav tartalomhoz, 1,8 g/l maradékcukor társul.
Értékelés:
Wine Enthusiast 93/100 pont