Ez a tétel egy vegán, biobor.
Válogatott szőlők, különféle szőlőskertekből. A talaj szerkezete löszös, meszes és agyagos.
A tételt 2órás macerálás után pneumatikus sajtológépben sajtolva, szabályozott hőmérsékleten 18°C-on erjesztették végül 3 hónapig seprőn tartva érlelték acéltartályban.
Színe világos zöldes sárga színű. Illatában a gyümölcsösségé lesz a főszerep (őszibarack) és mellette halványan megjelenik a mineralitás. Ízében visszaköszönnek az illatában megjelent lédús gyümölcsösség, de inkább egzotikus- valamint fehérhúsú gyümölcsök formájában. És természetesen a jól ismert terroir is visszatükröződik sós, ásványos kivitelben friss ropogós savval keveredve. Letisztult, könnyed elegáns tétel.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 9-10 °C
Gasztronómiában halak, tengergyümölcsei, csirke valamint saláták mellé ajánljuk.
Savtartalom: 6,2 g/l
Cukortartalom: 1,6 g/l
A fotón az Alte Setzen dűlő. (forrás: Huber pincészet)