Traisental régió különböző parcelláiról származnak. Érett szemeket válogattak össze, melyek 6 órán át voltak héjon áztatva, majd acéltartályokban erjesztették és 3 hónapig finom seprőn tartották az alapanyagot.
Halvány zöldessárga szín, átható virágosság, őszibarack illat és szép sav struktúra jellemzi. A fűszeres ízeket citrusosság, élénk, vibráló lecsengés kíséri, a végén csonthéjasok jegyeivel. Komplex tétel remek eltarhatósággal, palackos érlelési lehetőséggel.
Gasztronómiában kifejezetten javasoljuk halakhoz, pisztráng és lazac méltő társa lehet, illetve nagyon passzol az ázsiai konyhához. Analitikában 7,4 g/l sav tartalomhoz, 4,9 g/l maradékcukor társul.
Értékelés:
James Suckling 92/100 pont
Falstaff 92/100 pont