Számos borrajongó ismeri a fajtát a "Spätrot-Rotgipflers" részeként, amely viszont a 19. század óta híres a "Gumpoldskirchner" -ről és a Bécstől délre fekvő szőlőtermő régió más szőlőfajtáiról. Alig több mint 100 hektáron található Thermenregionban.
A Rotgipfler a legjobb eredményeket meleg szőlőskertekben, meszes talajjal és olyan gazdálkodásban éri el, amely kifejezetten nem a magas hozamokra irányul. Az idős tőkék és az ideális termőhely lehetőséget adnak a pincészetnek hogy kihozza a legjobb formátumot a fajtából. Friss, elegáns, komplex, egzotikus gyümölcsökkel, aromákkal, nagy érési potenciállal.
A tétel bio bor.
A szőlő Pfaffstättenben és Gumpoldskirchenben található Anninger szőlőskertekből származik.
A bor sugárzó sárgás zöld színű. Illatában az egzotikus gyümölcsöké a főszerep. Élénk, friss textúrájú. Ízében visszaköszön, a lédús gyümölcsösség mellette megjelennek az intenzív ropogós savak, majd krémes, halvány mézes utóízzel záródik.
Gasztronómiában halak, tengergyümölcsei, csirke mellé ajánljuk.
Értékelések
Anna Krebiehl Master of Wine, a Wine Enthusiast számára 93 pontra értékelte a tételt. "Érett alma, sárgahúsú szilva, citrusok, narancshéj játszanak a jegyek között"