Satzing: egy 4 hektáros szőlőskert Gumpoldskirchneren belül. A dülő talaj összetételét foszilis mészkő, barna föld és agyag jellemzi, ami segít a hőtárolásban, ezáltal gyorsabban melegszik át a föld. A terület dél felé néz és a Bécsi - erdővel határos. Ez magas hőmérséklet ingadozást hoz létre, meleg nappalok és hűvös éjszakák jellemzőek. Így biztosítja a ropogós savavakat valamint a gyümölcsaromákat a bornak.
A borhoz a Gumpoldskirchner legszebb szőlőit használják 40 éves tőkékről. A különböző talajrétegek vagyis a mészkő barna föld és az agyagos rész együttesen biztosít a bornak izgalmas fűszerességet és gyümölcsösséget.
A bor spontán módon 700 literes tölgyfahordóban erjedt, majd még további 12 hónapig érlelték benne.
Közepes sárgás színű ezüst tükröződéssel. Illatában finom füstös árnyalatokat, érett sárga trópusi gyümölcsöket és halványan diós jegyeket fedezhetünk fel. Elegáns textúra, ízében visszaköszön a gyümölcsösség, de inkább fehér húsú gyümölcsök, közülük is az alma dominál illetve lecsengésben megjelenik a fűszeresség és halvány mineralitás.
Gasztronómiában jól párosítható a bécsi konyhával, főleg a pékárukkal valamint az ázsiai ételekkel is.
Savtartalom: 6 g/l
Maradékcukor: 1,4 g/l