Ez a tétel biobor. A szőlő legalább 35 éves tőkékről érkezik, köves, mészköves altalajról, ami a St. Laurent szőlőfajtának a legjobb verzió.
A St. Laurent szőlőfajta Ausztriában a Klosterneuburgi Kutatóitézet hatására terjedt el, Ausztrián kivűl Csehországban jelentős még. Egy burgundi mutáció, amely a nevét Lőrincről kapta, ugyanis Lőrinc napján, augusztus 10-én kezdenek bogyói színesedni. Ausztriában különösen a Thermenregion-ban és Burgenland északi részén népszerű, jelentősége az elmúlt 15 évben folyamatosan nőtt, termőterülete közel kétszeresére növekedett, jelenleg közel 800 hektáron termesztik.
A tétel érlelése 16 hónapon át osztrák, francia, vagy szlovén kicsi 225 literes, 50%-ban használt, 50%-ban új tölgyfahordókban zajlik, nagyon elegáns a fa használat.
A bor erőteljes rubintvörös szín, illatában szeder és édesburgonya, füstös-fűszeres jegyekkel, kis marcipánnal, ízében feltűnő textúra, friss fekete bogyós gyümölcsök, kisimult tanninszerkezet, jól illeszkedő fásság, gyengéd csokoládé, gyönyörű lecsengéssel.
Gasztronómiában vadételek, sültek remek párja tud lenni.