Spiegel: ez a 2,5 hektáros szőlőskert a Gumpoldskirchner legfontosabb helyeinek közepén helyezkedik el, 260 és 320 m tengerszint feletti magasságon. Mészköves talaj, az alsó réteg humuszban és tápanyagban gazdag, ez adja a tőkék táplálékát. Kíváló Zierfandler és Rotgipfler terület. Ez a kivételes szőlőültetvény az egész régió hagyományainak leggazdagabb dülője, amelyet 2006 óta művel a család.
Zierfandler szőlő a Gumpoldskirchenben található Rotgipfler mellett a második őshonos fajta.
A tőkék 40 év körüliek vagy idősebbek, a talaj összetétele mészköves, barna földes. Szüret 2017. október 17-én volt. A fermentáció spontán módon 700 literes használt fahordókban ment végbe az érlelés 10 hónapig szintén ezekben a hordókban történt.
Közepes sárgás zöld színű, ezüstös tükröződéssel. Illatában finoman dohányos árnyalatok sejlenek fel, mellette megjelenik az őszibarack, papaya és virágos rét jegyei. Elegáns textúra, ízében érett lédús gyümölcsösség, finom mineralitás, fehér csonthéjasokat hoz egyensúlyba a finom savtartalom.
Gasztronómiába halak, tengergyümölcsei, érett sajtok és thai konyha mellé ajánljuk.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 9 -10 °C