A szőlő a Kirnberg és Kreuzberg szőlőskeretekből származik, amelyeknek összetétele paragneisz és amfibolit kőzetből áll.
Tőkék életkora: 40 év
A szüret 2017. október 14-én és 15-én zajlott le hűvösebb hőmérsékleten.
Gyengéd préselés előtt összetörték és rövid ideig héjon áztatták. Acéltartályban spontán erjesztették, majd 2,5 hónapig finom seprőn tartották és május 1-jén palackozták.
Közepes aranysárga színű, ezüst reflexekkel. Illatában füstös, fűszeres jegyek jelennek meg érett gyümölcsökkel kiegészülve. Ízében lédús, édes gyümölcsösség mellett fehér trópusi gyümölcsök halvány jegyei is fel-fel bukkannak. Kellemes savszerkezet és lecsengésben a finom ásványoság veszi át a főszerepet.
Gasztronómiában tengergyümölcsei, valamint fehér húsok mellé ajánljuk.
Savtartalom: 5,8g/l
Maradék cukortartalom: 2,1g/l
Ajánlott figyasztási hőmérséklet: 8-12°C