Rossatz egy kis falu a Duna déli partján. A szőlőt legfeljebb 25 éves tőkékről, különböző ültetvényekről szüretelik, amik agyagos, homokköves és kavicsos talajról származnak. A szőlőskertekben már több éve a saját komposztjukkal dolgoznak és nem használnak rovarölő-, illetve gyomírtó szereket.
A szőlőt kizárólag kézzel szüretelték. Finom préselés után, spontán erjesztették a bort rozsdamentes acéltartályokban kb. 4 hétig. Ezt követően palackozásig finom seprőn tartották.
A tétel közepes sárgás-zöld színű, ezüstös visszaverődésekkel. Illatában gyógynövényes jegyek dominálnak, de mellette finoman megjelennek a gyümölcsös jegyek, mangó, sárga alma, némi dinnye és narancshéj formájában. Közepes test, finom gyümölcsös édesség, érett körte és kellemes savszerekezet egészti ki egymást. Utóízében pedig halvány banán jegyek sejlenek fel.
Gasztronómiában saláták, tészták és hal ételek mellé ajánlják.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8°C