A Christian Madl pezsgőházában készült tételek mindig izgalmasak. Specialistája a hosszú érleléses, akár 6-8 éves seprőn tartott tételeknek.
Itt az alapbort 3,5 éven át tartották seprőn, a legszebb olaszrizling szőlőkből készült tétel. Brut besorolást nyert, azaz 3-12 gramm/liter cukortartalommal rendelkező pezsgő.
Az expedíciós likőrt (dosage) a palack seprőtlenítése után adják a tételhez, hogy újra feltöltsék a palackot és beállítsák a kívánt a cukorfokot. A dosage általában koncentrált must, vagy bor és cukor elegye, amely meghatározza a pezsgő végleges stílusát, cukortartalmát.
A pezsgő telt, briós, toastos illat és ízek mellett remekül hozza az érlelt gyümölcsök,körte, némi mandula összhangját. Csodásan párosítható komolyabb, nehezebb húsételekhez is, a halak, tenger gyümölcsei pedig egyértelműen partnerei.