A Malat pincészet Krems kisváros közelében, a Dunától délre, a Göttweigi Apátság kolostor lábánál taláható. A Furth-Palt eredetmegjelölés két osztrák falu nevét viseli és ezzel a helyi borászati értékek iránti elköteleződést mutatja. Ezt a címkét a Malat pincészet klasszikus tételeinek kategorizálására alkalmazza.
Kézi szüretelés után acéltartályokban erjesztett tétel, mely aztán 4-6000 literes fahordókban érlelődött. Fontos, hogy ennek ellenére nincs fa hatás a borban, sokkal inkább egyfajta tisztításként használja azt a borász. Ezek után mindössze egyszer szűri a bort, ami így sokkal rétegzettebb és koncentráltabb marad.
A bor fűszerességet, gyógynövényes, ásványos karaktert rejt, grapefruit, citrom, zöld alma jelenik meg.
Savtartalom: 7g/l Maradékcukor-tartalom: 2,3g/l