A Malat pincészet szőlőültetvényei a Duna jobb partján (déli oldalán) találhatóak. A Gottschelle elnevezés a középkorból származik és az olyan hegygerincen lévő éles párkányokra utal, mint, ami ennél a dűlőnél is megtalálható. A talaj homokos, agyagos-iszapos löszből áll, amely a jégkorszak különböző fázisaiban alakult ki. A szőlőtőkék átlagosan 25 évesek.
A dűlő Erste Lage besorolású, amely egy elsőosztályú, kiemelkedő területek megjelölésére szolgáló kategória. A besorolási szabályok pontosan meghatározzák a valóban a legjobb terroirral rendelkező parcellákat, a telepíthető szőlőfajtákat és a borok ízvilágát is.
A kíméletes préselést itt kézi szüret és gondos válogatás előzte meg. Ezt követően spontán erjesztették a bort és 2500 literes öreg fahordókban 6-8 hónapot tartották finomseprőn, majd finomítás nélkül, szűrés után került a palackba.
Intenzíven aromás és friss, fehér nektarin, zöld alma és gardénia ízjegyeivel. Gyömbér és mineralitás a szájpadlás közepén. A bor elegáns textúrával és gazdagsággal zárul, amelyet friss, tartós savakkal hosszabbít meg.
Savtartalom: 5,5g/l Maradékcukor-tartalom: 2,3g/l