Höhlgraben: Steinbühel és Gottschelle szőlőskertek között fekszik a dűlő. A talaj összetétele ősi mállott kő és kavicsos talaj keveréke, de megtalálható ős Duna által hozott kőzet lerakódása is, amit 20-40 cm vastag lösz réteg borít.
A kőzet rétegekből felszabaduló ásványi anyagok eloszlanak, amiben nagy szerepe van a szélnek és az egy napon belüli magas hőingadozásnak is. Ez adja a terület egyediségét.
Malat pincészet 1722-es alapítása óta műveli a Höhlgraben szőlőültetvényt, sok parcellával rendelkeznek, sokféle Veltliner klónnal valamint különböző korú szőlővel. Így itt mindenki megtalálhatja a neki ideális GV tételét!
A szüret kézzel történt és csak válogatott szőlőszemek kerülhettek a tételbe. Az erjedés spontán ment végbe acéltartályokban, míg az érlelés nagy tölgyfahordókban történt.
A tétel halvány zöldessárga színű, ezüstös tükröződésekkel. Illatában érett gyümölcsök, mangó, csipetnyi sárga alma, ananász, valamint friss narancshéj jegyek tűnnek fel. Azonban megjelenik egy halvány dohányosság és ásványosság is. Kóstolásnál a feszesség, kötöttség dominál, illetve kellemes gyümölcsédesség is megjelenik, valamint az élénk savak és ásványosság sem hiányozhat a jól megszokott fajtajelleg mellett.
Gasztronómiába saláták, tengergyümölcsei, valamint zöldséges pulykaragu mellé ajánljuk.
Értékelések:
Falstaff 90/100