Höhlgraben: Steinbühel és Gottschelle szőlőskertek között fekszik a dűlő, melyet a Malat pincészet 1722-es alapítása óta művel. A talaj összetétele ősi mállott kő és kavicsos talaj keveréke, de megtalálható ős Duna által hozott kőzet lerakódása is, amit 20-40 cm vastag lösz réteg borít.
Az Alte Reben jelentése öreg szőlőtőkék, és a legidősebb, átlagosan 50 éves tőkékből származó borokat jelöli. Az idősebb tőkék kevésbé termőképesek, kevesebb és kisebb szőlőszemeik vannak, amelyek a jól fejlett gyökérzetből profitálnak. Ez a gyökérzet mélyen a talajba nyúlik, és a gyümölcsöt erőteljes táplálékkal látja el. Ennek következtében az ilyen szőlőültetvények borai rendkívül ízgazdagok és koncentráltak.
A szüret kézzel történt és csak válogatott szőlőszemek kerülhettek a tételbe. Az erjedés spontán ment végbe acéltartályokban, ezt követte az érlelés 2000 literes nagy tölgyfahordókban. Minimum 3 hónapig tartották seprőn.
Aranysárga szín, illatában csonthéjas gyümölcsök, enyhe ásványosság, szép veltlineres jegyek, ízben szikár és precíz, ásványos, szép fajtajelleg, hosszú lecsengéssel.
Savtartalom: 5,6g/l Maradékcukor-tartalom: 1,6g/l
Értékelések:
Falstaff 93/100