A Pfaffenberg dűlő a Duna északi partján található. Teraszos, meredek, délkeleti fekvésű, gneisz altalajjal rendelkezik – ami azt jelenti, hogy erős szélnek és szélsőséges hőmérsékleti hatásoknak van kitéve.
Kremstal egyik legelismertebb dűlője. Már 1450-ben említik, a szőlőben rejlő lehetőségeket korán felismerték a helyi gyülekezeti tagok, akik elkezdtek itt szőlőt termeszteni.
A Gföhler Gneis, a Duna-vidéken gyakran előforduló alapkőzet és kifejezetten különleges, mély ásványos, kovás karaktert kölcsönöz a bornak, ami tökéletesen illik a rizlinghez. Acéltartályban spontán erjesztették, érlelték a bort.
Illatában és ízében is csonthéjasok, barack, fehér virágok, gyógynövényes jegyek a szép ásványosság mellett, mely hosszú lecsengést ad a bornak. Gasztronómiában halakhoz, ázsiai konyhához, fehér húsos ételekhez nagyon passzol.
Analitikája is harmonikus, 7 g/l savhoz, 5,1 g/l maradékcukor társul. Hosszan érlelhető, nagy potenciállal rendelkezik a bor.
Értékelések:
Suckling 94 / 100 pont
Falstaff 96 / 100 pont