A Hundsleiten az Erő szinonímája, mondja róla a pincészet. Ez a tétel a minerális zöldveltelini a Pfaff-tól. Élénk sárga szín, kissé késői szüret. Borsos, fűszeres, narancs és ananász jegyekkel, citrusosság az alma ízeivel. Komplex bor, szép testtel. Akár exotikusabb ételekhez is ajánljuk. 2016-ban a Wine Enthusiast szakmai magazin Európa legjobb pincészetének választotta a Pfaffl borászatot.
Robert Parker 92 pontot adott a 2015-ös borra, de már a 2014-esre is 91-et és ezt írta: "Testes, pikáns, minerális, kiegyensúlyozott feszességgel, gyümölcsös intenzitással." Jancis Robinson így vélekedett a 2014-esről: "Lenyűgöző koncentráltság anélkül, hogy nehéz lenne a bor!" A Wine Enthusiast kiváló 90 pontra értékelte.
A bor elnevezése onnan származik, hogy a rendkívül köves talajon "kutyakemény" a szőlőben a munka. Persze épp ez is a különlegessége a területnek. Az Alpok utolsó hegylába a Bisamberg folytatásaként a homokkőben quartz-ot is találunk, ami a borban izgalmas sós ásványosságként köszön vissza. (lsd a fotón)