A szőlő Ausztria legnagyobb bortermelő vidékéről származik. A terroir löszben gazdag, a klíma vagyis a forró nappalok és hűvös éjszakák együtt teszik lehetővé, hogy a fajta igazi otthonra talált.
A szőlőt kb. 4 óra macerálás után, óvatosan préselték, majd az erjedés hőmérsékletszabályzással (automatikus) acéltartályokban végezték, valamint a 3 hónapos érlelés is rozsdamentes acéltartályokban történt.
A tételre ragyogó tisztaság, sárgás-zöld tükröződés jellemző. Illatában kellemes fűszeresség és ropogós alma jegyek sejlenek fel. Ízében a fehér húsú gyümölcsök köszönnek vissza, kiegészülve a klasszikus paprika, citrus és borsos jegyekkel. A korty elegáns befejezéssel zárul.
Gasztronómiába friss saláták, a klasszikus bécsi- és ázsiai konyha mellé ajánljuk.
Savtartalom: 4,6g/l
Maradékcukor tartalom: 4g/l
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12°C