A pincészet kifejezetten büszke a Sonnleiten dűlő sziklás egyedi teraszára, ahol ásványos rajnai rieslingek készülnek.
A dűlő a dimbes-dombos Weinviertel régióban sziklás, száraz és meleg területnek számít. Az északi határon lévő fal védi a szőlőskerteket a hideg északi széltől. A terroir homokos, krétás, kopár sziklás szerkezetű. A szőlőültetvényeket lombfal borítja, amit csak szélsőséges aszály esetén lehet megnyitni.
A tőkék 30 év körüliek, sűrűségük 4000 tőke/ha. A tőkék, hogy profitálhassanak az emelkedő talajhőből és elérjék a magas lombfalat kb. 60-90 cm-es rácsos rendszert, és a guyot művelést alkalmaznak.
A bor csillogó aranysárga színű. Illatában és ízvilágában is a klasszikus fajtajegyeket idézi, vagyis illatban érett kajszi- és őszibarack hangsúlyos, de halványan a mineralitás is megjelenik. Ízében lédús, érett gyümölcsösség jellemző, kiegészülve a ropogós savakkal és ásványosággal, amit a terroir biztosít. Szép hosszú lecsengéssel záródik.
Gasztronómiában hal- valamint vegetáriánus ételek mellé ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12°C
Savtartalom: 7,1 g/l Maradékcukor: 4,6 g/l
Értékelés:
Falstaff 92/100 pont
Frankfurt International Trophy - Gold