Pfaffl
A Pfaffl pincészet sorsa szinte a kezdetektől összenőtt egy szőlőfajtával, a Grüner Veltliner-rel. Már több mint 30 évvel ezelőtt felismerte Roman Pfaffl, hogy a fajta milyen lehetőségeket rejt. Az elsők között készítettek minőségi borokat a fajtából, ráadásul különböző borkészítési eljárásokkal.
Mind a mai napig sokféle Zöldveltelinit készítenek, a könnyű, ropogós, acéltartályban érlelt bortól egészen a komoly érlelési potenciállal bíró, fahordós érlelésű borokig. A Zöldveltelini mellett Sonnleiten sziklás, teraszos vidékén a Rizling is remek otthonra lelt, amely a pincészet másik fő fajtájának számít.
A pincészet kínálatában további fehér szőlőfajtákat is találunk, de a régióban nem feltétlenül megszokott módon a Pfaffl borászat vörösborai ugyancsak nagy elismertségnek örvendenek. Immár mintegy 150 hektáron gazdálkodnak, de sikereiket saját bevallásuk szerint is annak köszönhetik, hogy továbbra is a család tagjai dolgoznak egymásért, Roman fia Josef készíti már a borokat és testvére Heidi foglalkozik az adminisztrációval, marketinggel.