Prieler
A bor palackba zárt költészet. Ennél találóbban aligha lehetne leírni ennek a kicsi, de annál elismertebb családi pincészetnek a borait. A Prieler pincészetnél mindig is a szőlőskertek álltak a középpontban, melyek Schützen am Gebirge, Oggau és Oslip környékén találhatóak. A családot már 1347-ben említették Schützenben, majd Georg Prieler nagyapja kezdett a borászkodásba.
A különböző dűlőkön különböző talajösszetételekkel találkozhatunk, az egyes fajtákhoz nagy gonddal választották ki a megfelelő termőhelyet. Ahhoz, hogy évek óta folyamatosan magas színvonalú borok készülhessenek komoly érzékre és érzékenységre van szükség, amelyre a fiatal borász, Georg Prieler külföldi tanulmányain (Argentina, Új-Zéland, Kalifornia) szerzett tapasztalatai során tett szert, munkáját a mikrobiológus végzettségű testvére, Silvia Prieler segíti.
Igazi intuitív borkészítést folytatnak, boraik visszatükrözik a terroirt, amely a Prieler családban nem csak üres beszédet jelent. Amint Georg ültetvényeikről kezd mesélni, szemei csillognak, és érthető büszkeséggel ecseteli az egyes lejtők természeti adottságait. A borkészítés során alkalmazott technológiával az adott dűlő és az adott szőlőfajta igényeihez alkalmazkodnak, hogy a terroir karakter minél jobban érvényre jusson a végeredményben. 2009-ben Ausztriában az év borászata kitüntetést nyerték el, folyamatosan állnak át organikus művelésre.